Gıda Güvenliği Kültürü, yönetim orada olmadığında işletmede olandır. Tüm çalışanların, her zaman, her koşulda yaptıkları ve üretilen gıdanın güvenli olduğundan emin olmak için günlük işlerinde nasıl düşündükleri ve nasıl davrandıklarıdır. Bu dokümanlar ile birlikte işletmede Gıda Güvenliği Kültür Programının oluşturulması, eğitimlerin personele verilmesi, kültür etkinliklerinin planlanması, kültür seviyelerinin ölçülmesi ve sürekli gelişimin sağlanması amaçlanmıştır.
Dokümanınızın içeriği:
1. Gıda Güvenliği Kültür Eğitimi: Eğitim size gıda güvenliği kültürü ile ilgili bir kuruluş içinde ve genelinde gıda güvenliğine yönelik zihniyet ve davranışı etkileyen değerler, inançlar ve normlar hakkında bilgi ve farkındalık sağlayacaktır.
2. Gıda Güvenliği Kültür Prosedürü: Bu Prosedür ile Gıda Güvenliği kültürünün nasıl geliştirileceği, uygulanacağı, izleneceği ve denetleneceği anlatılmaktadır.
3. Gıda Güvenliği Kültür Planı: Bu Plan bir gıda tesisi için, pozitif bir gıda güvenliği kültürü, gıda güvenliği farkındalığını ve nihai olarak gıda güvenliği riskini azaltan en iyi uygulamaları artırırken, çalışanların moralini ve bağlılığını iyileştirmenize yardımcı olacaktır.
4. Mavi Yaka Gıda Güvenliği Kültürü Ölçme Anket Formu: Bu anket formu ile mavi yaka çalışanlarınızın Gıda Güvenliği Kültür bilgilerinin mevcudiyeti ölçülecek ve puanlama sistemi ile değerlendirme yapmanız sağlanacaktır. Aynı zamanda 30 soruluk bu anket personelde farkındalık yaratacaktır.
5. Beyaz Yaka Gıda Güvenliği Kültürü Ölçme Anket Formu: Bu anket formu ile beyaz yaka çalışanlarınızın Gıda Güvenliği Kültür bilgilerinin mevcudiyeti ölçülecek ve puanlama sistemi ile değerlendirme yapmanızı sağlanacaktır. Aynı zamanda 40 soruluk bu anket personelde farkındalık yaratacaktır.
6. Gıda Güvenliği Kültür Aylık Sorular: Aylık olarak hazırlanmış Gıda Güvenliği yetkinliğini ölçen sorular ile personelde farkındalık kazanılması ve mevcut durumun değerlendirilmesi hedeflenmiştir.