Donuk Unlu Mamüller sektöründe gıda güvenliği standartları gereği HACCP ile ilgili hazırlanması gerekli tüm dokümantasyonu içerir. Yeşil bırakılmış alanları işletmenize göre uyarladığınızda, sistemin en zor kısımlarından biri olan HACCP bölümünün dokümantasyonunu tamamlamış olursunuz. Bu paket aşağıdakileri içerir:
1.1."HACCP Sistem Prosedürü": HACCP sisteminin nasıl işletileceğini, tehlike analizlerini,tehlike analizleri metodolojisini anlatan prosedürdür.
1.2."Dış Kaynaklı Doküman Listesi-Donuk Unlu Mamüller": Listede takip edilmesi gereken sektöre ait tüm ulusal ve uluslarası yasalar bulunmaktadır
2.1."Tehlike Analizi-OGP": Ön gereksinim programlarına ait tehlike analizini içerir.
2.2"Ön Gereksinim Programı Planı: GFSI onaylı ürün güvenliği standartları gereği takibi yapılacak ön gereksinim programlarının yasal dayanağını, yapılacak kontrolleri,kontrol sıklığını,sorumlusunu ve kaydının ne olması gerektiğini içeren plandır
3."Ürün Tanımı":Dondurulmuş kol böreği,su böreği,poğaça,açma ve simit için ürün tanımını içerir. Ürün tanımı fiziksel ve kimyasal özellikler, işleme şekli, kullanım şekli,tüketici grubu,alerjen varlığı,ambalajlama,raf ömrü ve depolama koşulları,satılacağı yer,etiket uyarıları, özel taşıma koşulları ve menşei başlıklarından oluşur.
4."Dondurulmuş Ürün Akış Şemaları": Kol Böreği,Su böreği,Poğaça,Açma ve Simit olacak şekilde toplam 4 adet akışı içerir.
4.5."Akış Şeması Yerinde Doğrulama Toplantı Formu":Akış şemalarının yıllık doğrualamalarının kayıt altına alınacağı formun örneğidir.
5.1"Girdi Tehlike Analizi":Donuk unlu mamül işleme prosesi için gerekli olan (yardımcı malzeme ve ambalajda dahil) girdilerdeki tehlikelerin analiz edildiği dokümandır. Fiziksel,kimyasal,mikrobiyolojik,alerjen,tağşiş,sabotaj,radyolojik riskleri kapsar
5.2"Kol Böreği Tehlike Analizi":Donuk kol böreği işleme prosesi ile ilgili tehlikelerin analiz edildiği dokümandır. Fiziksel,kimyasal,mikrobiyolojik,alerjen,tağşiş,sabotaj,radyolojik riskleri kapsar 5.3''Mayalı ürünler (poğaça ,açma) Proses Tehlike Analizi'' Donuk poğaça ve açma işleme prosesi ile ilgili tehlikelerin analiz edildiği dokümandır. Fiziksel,kimyasal,mikrobiyolojik,alerjen,tağşiş,sabotaj,radyolojik riskleri kapsar 5.4.''Simit Proses Tehlike Analizi'' Donuk simit işleme prosesi ile ilgili tehlikelerin analiz edildiği dokümandır. Fiziksel,kimyasal,mikrobiyolojik,alerjen,tağşiş,sabotaj,radyolojik riskleri kapsar 5.5.''Su böreği Proses Tehlike Analizi'' Donuk su böreği işleme prosesi ile ilgili tehlikelerin analiz edildiği dokümandır. Fiziksel,kimyasal,mikrobiyolojik,alerjen,tağşiş,sabotaj,radyolojik riskleri kapsar
6.1"Operasyonel Ön Gereksinim (O-OGP)Planı": Tehlike analizi sonucu O-OGP noktası olarak çıkan noktaların nasıl yönetileceğini gösteren plandır.
6.2.Operasyonel Ön Gereksinim Noktaları Kontrol Formları: O-OGP planına göre tutulması gerekli formların boş örneklerini içerir.
7.1"Unlu Mamül HACCP Planı": Tehlike analizi sonucu Kritik kontrol noktası (kkn) olarak çıkan noktaların nasıl yönetileceğini gösteren plandır.
7.2"KKN İzleme Talimatı ": HACCP Planına göre kontrol edilmesi gereken KKN lerin izleme metodlarını içerir. 7.3-.7.4.-7.5. ''KKN izleme formları''HACCP planına göre izlenmesi gereken KKN lerin formlarını içerir.
8"KKN Noktaları Geçerli Kılma Raporu": Belirlenen KKN Noktaları için geçerli kılmanın nasıl yapıldığını anlatan detaylı rapordur. HACCP Planına göre belirlenen her kkn noktası için mevcuttur.
9."HACCP Sistemi Doğrulama ve Geçerli Kılma Formu":Tüm HACCP Sisteminin doğrulanması için adım adım yol gösterecek şekilde hazırlanmış formdur.